Theo Fledderus rent tegen kanker bij paarden!

Theo Fledderus
from €1,000 (49%)

Kanker is bij paarden een relatief onbekende ziekte maar de gevolgen van te laat ontdekte kanker kunnen fataal voor je paard zijn. Juist daarom loop ik graag een paardenroute om aandacht voor deze ziekte en de behandeling er van te vragen!

Immers wat is er mooier voor mens en dier dan gezond bewegen?

Bij de KNHS vinden wij dat de gezondheid en het welzijn van paarden centraal moet staan. Genieten van onze mooie paardensport kan namelijk alleen als we goed voor onze paarden zorgen. Maar net als bij mensen en andere huisdieren, komt kanker ook bij paarden voor. Op het moment dat een paard de diagnose kanker krijgt, is het belangrijk dat er voldoende kennis is zodat paarden op tijd én op de beste manier behandeld kunnen worden.

De dierenartsen en onderzoekers van de faculteit Diergeneeskunde willen meer onderzoek te doen naar kanker bij paarden, met als doel het verbeteren van bestaande behandelingen. Door een route in de vorm van een paard te hardlopen, wil ik, mede namens de KNHS, me inzetten voor meer onderzoek en betere behandelingen tegen kanker bij paarden.

Ik hoop dan ook dat heel veel paardenliefhebbers mij hierin gaan steunen.

Alvast veel dank! 

Theo