Onderzoek naar osteosarcoom gesteund door K.F. Hein Fonds

29 August 2020 09:03

 
Het K.F. Hein fonds heeft deze maand mooie subsidie toegekend aan ons onderzoek naar osteosarcoom. Bottumoren, en osteosarcoom in het bijzonder, komen niet alleen bij mensen voor. Bij dieren, en dan vooral bij honden, is het een van de meest voorkomende doodsoorzaken. 

Om osteosarcoom beter te kunnen behandelen is nader onderzoek nodig. In de wetenschappelijke literatuur staan inmiddels voldoende overeenkomsten beschreven om te concluderen dat het osteosarcoom bij kinderen en bij dieren (honden) veel overeenkomsten heeft. Daardoor heeft het onderzoek van het osteosarcoom bij honden óók een grote meerwaarde  voor de diagnose en behandeling van osteosarcomen bij mensen.

Met de toekenning van deze subsidie kan de onderzoeksgroep een essentiële eerste stap zetten om de tot nu toe geconstateerde overeenkomsten tussen een osteosarcoom bij de hond en de mens nader te onderbouwen, en onze kennis te verdiepen. Daarnaast is dit project een belangrijke stap in de gezamenlijke strijd tegen kanker en een uitstekend voorbeeld voor een multidisciplinaire samenwerking op de Utrecht Science Park. 

Wij willen het K.F. Hein Fonds enorm bedanken voor deze geweldige bijdrage aan het onderzoek!