De behandeling van de tumor van Lizzy: "We besloten deze behandeling voor de volle 100% in te gaan!"

13 November 2020 13:03

Lizzy is op de Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren (UKG) behandeld vanwege een tumor. Hiervoor is zij behandeld met een chemokuur. Hoe hebben zij dit ervaren? En hoe zou het nu met Lizzy gaan?

 

“Lizzy is voor ons heel belangrijk en maakt onderdeel uit van ons gezin”. Lizzy heeft door het straatleven op Mauritus geen makkelijke start gehad en is hier in Nederland een intensief proces aangegaan, waardoor de band nóg sterker is geworden.

 

“Lizzy is een ontzettende lieve en vrolijke hond die een boel blijheid in ons leven brengt”. Na de constatering dat Lizzy een vaginale tumor (canine transmissible venereal tumour, of afgekort TVT) had, heeft de dierenarts direct contact opgenomen met de Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren in Utrecht. “We hadden van de dierenarts al enige informatie over deze vorm van kanker gekregen en mede door de positieve prognose, stonden wij er heel positief in en besloten we deze behandeling voor de volle 100% in te gaan met Lizzy."

 

“Wij hebben het traject aan de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht als zeer positief ervaren. Het eerste gesprek en onderzoek verliep vlot en duidelijk en we wisten direct waar we aan toe waren”. Lizzy vond het in het begin wel wat spannend, maar door het kundig handelen van de medewerkers en de studenten liet ze het allemaal goed toe. Naar mate het traject vorderde nam deze spanning zichtbaar af. Voordat de chemokuren toegediend konden worden werd haar bloed onderzocht. Twee keer moest de chemo uitgesteld worden omdat haar witte bloedcellen te laag waren.  “Na de chemokuren was Lizzy erg moe. De dag zelf en een dag na de chemo sliep ze veel. Ook was haar eetlust de eerste dagen wat minder. Gelukkig was dit elke keer van korte duur en herstelde ze snel, om zich vervolgens weer op te maken voor haar volgende kuur."

 

Op dit moment gaat het goed met Lizzy, ze is ontzettend vrolijk en veel stabieler in haar gedrag, en helemaal klachtenvrij. Aan andere eigenaren willen zij het volgende kwijt: “Wij kunnen alleen maar zeggen dat we het enorm getroffen hebben met de kundige en gedreven artsen op de Faculteit Diergeneeskunde. Je dier is hier echt in goede handen en zelfs bij hele angstige dieren (zoals onze Lizzy) is een behandeltraject uitstekend te ondergaan. Uiteraard was dit een hele spannende periode voor zowel ons als voor Lizzy, maar het was het dubbel en dwars waard, want Lizzy is genezen verklaard!  Ga met een positief gevoel de behandeling is...er is tegenwoordig zoveel mogelijk voor onze lieve (huis)dieren!"

 

De faculteit Diergeneeskunde is de enige plek in Nederland waar dieren met kanker bestraald kunnen worden. Wil jij ook dat we dieren, net als Lizzy, in de toekomst nog beter kunnen helpen? Steun ons met jouw donatie en maak samen met ons meer onderzoek en betere behandeling tegen kanker bij dieren mogelijk!