Lees de nieuwe Vetscience hier!

01 December 2020 21:32

De nieuwe Vetscience, het magazine van de faculteit Diergeneeskunde, is uit! In dit nummer staat het thema kanker centraal.

Op de cover staan Hanny en haar hond Floris. Zij is een van de (velen) eigenaren die er voor kiest om haar dier te laten behandelen bij het Universitair Dierenziekenhuis in Utrecht. Nadat bij Floris de diagnose kanker is vastgesteld, start een intensief traject. De zeven jaar oude hond ondergaat verschillende bestralingen en krijgt chemotherapie. En met succes: ‘Als we nu naar Floris kijken en zien hoe goed het met hem gaat, zijn we dolgelukkig’, aldus Hanny.

Marca Wauben en Leon Terstappen onderzoeken celblaasjes en hun rol bij kanker.' Als je een systeem in balans kunt houden, kun je kanker een chronische ziekte maken.’  

Lymfeklierkanker komt veel voor bij honden en mensen. Alain de Bruin van de faculteit Diergeneeskunde en Monique Minnema van het UMC Utrecht werken aan een nieuwe therapie.

Radioactieve bolletjes injecteren in een hersentumor. Een nieuwe therapie voor honden en in de toekomst hopelijk ook voor mensen.

Dat en nog veel meer lees je in de nieuwste Vetscience. Bekijk de Vetscience hier online.