Loop een (r)hondje tegen kanker op het Utrecht Science Park

15 December 2020 15:00

We leven in onzekere tijden, maar juist in deze periode is het belangrijk om te blijven bewegen. Sinds kort ligt op het Utrecht Science Park (USP) een 4km lange route in de vorm van een hond: het “Utrecht Science Park (r)hondje”. Deze route is er speciaal voor diereigenaren, mensen die noodzakelijkerwijs aan het werk zijn op het USP en familie van patiënten van het UMC Utrecht. Het enige wat je hoeft te doen is de straatstickers te volgen. De route loopt rond de faculteit Diergeneeskunde, het bestuursgebouw, het Wilhelmina Kinderziekenhuis, en het UMC Utrecht. 

De route is onderdeel van de campagne “Samen krijgen we kanker klein” van Vrienden Diergeneeskunde, het goede doel van de faculteit Diergeneeskunde. Met de campagne vraagt de stichting aandacht voor kanker bij mens en dier en zamelt geld in voor onderzoek naar kanker. Er zijn nauwe overeenkomsten tussen kanker bij dier en mens. Op het moment dat onderzoekers nieuwe inzichten opdoen hoe kanker bij dieren zich ontwikkelt, of betere behandelmethodes voor dierpatiënten ontdekken, is de stap naar de mens minder groot.  

Het USP (r)hondje verbindt letterlijk, en is symbolisch voor wat het USP uniek maakt: de nauwe samenwerking van de faculteit Diergeneeskunde, Universiteit Utrecht met het UMC Utrecht, en alle collega’s van Life Sciences. De unieke samenwerking zorgt voor een essentiële kruisbestuiving tussen de humane en veterinaire oncologische geneeskunde. 

Volg de straatstickers en loop een Science Park (r)hondje. In je lunchpauze of na het werk, even een frisse neus halen en het hoofd leegmaken. Loop zoveel mogelijk alleen en houd voldoende afstand. 

Wil je de route van het USP (r)hondje ook op je telefoon openen en navigeren? Dat kan! Via deze link kun je het GPX bestand downloaden. Om deze vervolgens te openen, heb je een app nodig die GPX bestanden kan openen. Heb je een Iphone, kun je bijvoorbeeld in de AppStore de gratis app GPX viewer downloaden.  

Gebruik je een Android toestel, kun je bijvoorbeeld de gratis app GPX Viewer gebruiken.

Nadat je het USP (r)hondje bestand hebt gedownload, stuur je ‘m naar je telefoon (bijvoorbeeld via e-mail) en open het bestand direct in de GPX viewer app.  
Kijk hier hoe je dat doet.

Bijdragen aan meer onderzoek naar kanker kan eenvoudig en snel via een Tikkie-QR code op de straatsticker of via de campagnepagina

De route wordt mede-mogelijk gemaakt door Elekta, innovatieleider op gebied van de radiotherapeutische geneeskunde. 

 Dit is een nieuwsbericht afkomstig van de faculteit Diergeneeskunde.