Deze foto maakt het verschil voor onderzoek naar lymfeklierkanker bij honden

31 January 2021 10:28

 

Mariline de Groote haalde met deze foto maar liefst €1869 euro op voor target therapy bij honden met lymfeklierkanker, een ziekte waar zij haar hond Juicy in september 2020 aan verloor. Met deze donatie kan zij het verlies een betere plek geven.

Dit bedrag zamelde ze in tijdens de ‘Container Cup by House of Talents’, een initiatief van haar werkgever ‘House of Talents’ waarbij zij samen met honderd collega’s tijdens een (corona proof) zevenkamp de strijd met elkaar zijn aangegaan om het jaar op een veilige manier sportief af te sluiten. Een van de titels die verdiend kon worden was gekoppeld aan social media én een goed doel.
 
De deelnemer die met zijn of haar foto op social media het meeste aantal likes verzamelde, mocht dit bedrag in euro’s bijdragen aan een goed doel naar keus. En de grote winnares is Mariline, zij behaalde maar liefst 1869 likes en koos het onderzoek ‘Op weg naar targeted therapy bij honden met lymfeklierkanker’ van Vrienden Diergeneeskunde als goed doel. Mariline verloor haar hond Juicy in september 2020 aan de gevolgen van lymfeklierkanker, voor haar was dit hét moment om iets goeds te kunnen doen voor meer onderzoek naar de ziekte waaraan Juicy is overleden.
 
‘Kankeronderzoek is erg belangrijk, maar dieren worden hier vaak vergeten. Daarom ben ik erg blij dat we deze bijdrage kunnen doen. Juicy had een heel goede prognose, maar de chemo sloeg helemaal niet aan. Dit onderzoek is echt nodig om dit te begrijpen en te kunnen behandelen. Door deze donatie kan ik het verlies van Juicy beter een plaats geven.’ 
Meer zien van ‘de Container Cup by House of Talents’? Bekijk het in deze video!
En neem hier een kijkje op de site van House of Talents. House of Talents biedt 10 gespecialiseerde divisies die klanten ondersteunen op het vlak van gekwalificeerde medewerkers voor zowel consultancy, freelance, interim- als vaste contracten, en helpen kandidaten aan de geknipte job.