Gezonde oudere Flatcoated Retrievers helpen mee aan onderzoek

15 September 2021 12:04

Kanker is een van de meest voorkomende doodsoorzaken bij de Flatcoated Retrievers. Sommige vormen van kanker komen helaas vaker dan normaal voor en de aandoening waar momenteel onderzoek naar wordt gedaan is Histiocytair Sarcoom (HS), ook wel bekend als Maligne Histiocytose (MH). Door het afnemen van bloedmonsters bij gezonde oudere honden kunnen we meer te weten komen over de aandoening. In de toekomst zal dit materiaal helpen om een DNA test te ontwikkelen om de ziekte in de Flatcoated Retriever populatie terug te dringen.

 

Afgelopen weekend was oncoloog Maurice Zandvliet samen met Stichting FICCA te gast bij de Kampioenschapsclubmatch van de Werkende Flatcoat Retriever Groep. Hier mocht hij bloed afnemen bij gezonde oudere honden, ten behoeve van dit project. Dankzij de medewerking van de honden en hun eigenaren is er nu meer materiaal beschikbaar dat kan worden ingezet tijdens dit belangrijke onderzoek.

 

Wij willen Stichting FICCA en natuurlijk de honden en hun eigenaren hier enorm voor bedanken! Samen in de strijd tegen kanker bij de Flatcoated Retriever!

 

Bekijk hier de actiepagina van Stichting Ficca.

Normal d6b4596c84e0b8261b8dda51b3609ab6019983df

Beeld: Stichting Ficca